fbpx

Tag: zdrowe śniadanie

Mini serniczki – przepisy

Mini serniczki – przepisy

Serniczek na śniadanie? Czemu nie! Zwłaszcza gdy spód jest z chrupiącej granoli, a ciasto z twarogu i skyru. PS. Mini serniczki idealnie sprawdzą się na wynos, do pracy.

Owsianka budyniowa

Owsianka budyniowa

Nie przepadasz za owsianką, ale chciałabyś/chciałabyś urozmaicić codzienne śniadania? Wypróbuj owsiankę budyniową w jesiennej wersji – z prażonymi jabłkami. Szybko przekonasz się, że owsianki mogą być pyszne.

Kanapka z karczochami

Kanapka z karczochami

Karczochy, prosciutto, ser provalone – to mój sposób na pyszną i szybką włoską kanapkę. Chcesz ją wypróbować? W takim razie nie czekaj i wskakuj do przepisu.

Podpłomyki z pesto, fetą i rzodkiewką

Podpłomyki z pesto, fetą i rzodkiewką

Znowu skończył Ci się chleb i nie wiesz, jak przygotować kanapki? Jest na to sposób podpłomyki! Wystarczy, że masz w kuchni mąkę, wodę i oliwę. To co, wskakujesz do przepisu?

Placki z ciecierzycy bezglutenowe

Placki z ciecierzycy bezglutenowe

Szukasz pomysłu na śniadanie bez kanapek? A może podczas FIT zrywu kupiłaś/-aś mąkę z ciecierzycy i teraz przeklinasz się za ten zakup? Na oba te problemy mam proste rozwiązanie – bezglutenowe placki z mąki z ciecierzycy. Sprawdź przepis.

Pasztet z soczewicy czerwonej

Pasztet z soczewicy czerwonej

Chcesz przygotować wegetariański pasztet na święta? Sprawdź przepis na aromatyczny pasztet z soczewicy i warzyw. I nie martw się, jest całkiem prosty – przygotowanie go sprowadza się do blendowania.

Hummus z buraka

Hummus z buraka

Nie wiesz, co zrobić z buraków? Mam pomysł – hummus buraczany, czyli pyszna i szybka pasta do kanapek, czy dip do warzyw, przekąsek. Sprawdź, jak zrobić hummus z buraka w 5 min.

Koktajl z borówek

Koktajl z borówek

Masz świeże (lub mrożone) borówki w domu? Przygotuj owoce, maślankę i mleko kokosowe, zblenduj na gładką masę i wypij! Mam dla Ciebie przepis na smoothie z borówkami z egzotycznym dodatkiem.

Placki z cukinią FIT

Placki z cukinią FIT

Brakuje Ci już pomysłów, co zrobić z cukinii? Przychodzę z pomocą, a dokładniej z przepisem na placki z cukinii FIT. Przygotuj placuszki z cukinii z piekarnika z białym twarogiem i dipem z fety – w jednej porcji mają aż 35 g białka.

Burrito wegetariańskie z boczniakami

Burrito wegetariańskie z boczniakami

Szukasz pomysłu na śniadanie, drugie śniadanie i… obiad? Ten przepis na burrito wegetariańskie sprawdzi się na każdą okazję! Sprawdź, jak przygotować wege burrito z boczniakami, awokado i jajecznicą.

Domowy chleb na drożdżach

Domowy chleb na drożdżach

Masz ochotę zrobić swój pierwszy domowy chleb? W takim razie to dobra okazja do tego, aby wypróbować mój przepis na szybki chleb na drożdżach. Uwierz mi, jest on prosty i na pewno dasz sobie radę. To co, gotowy na pieczenie chleba?

Domowy labneh

Domowy labneh

Robiłeś kiedyś własny ser w domu? Teraz masz okazję – pokazuję, jak zrobić labneh, czyli delikatny twarożek z jogurtów greckich. Sprawdź przepis na labneh, a także kilka sposobów, jak go potem wykorzystać do śniadania, czy deseru.

FIT frittata z ziemniakami

FIT frittata z ziemniakami

Jak urozmaicić śniadanie? Sprawdź przepis na FIT frittatę z ziemniakami. To prosta i sycąca propozycja na wegetariańskie śniadanie. Jeśli znudziły ci się kanapki, skorzystaj z mojej dzisiejszej propozycji.

Racuchy drożdżowe z dynią

Racuchy drożdżowe z dynią

Zbliża się weekend, a Ty masz ochotę na śniadanie na słodko? Nie czekaj, tylko sprawdź przepis na racuchy drożdżowe. I to nie byle jakie, bo z dynią. Zobacz, jak przygotować proste racuchy z dynią na śniadanie, drugie śniadanie czy pyszny podwieczorek.

Kanapki na śniadanie z figą

Kanapki na śniadanie z figą

5 składników i 5 min pracy – to wystarczy, aby przygotować zdrowe kanapki na śniadanie lub efektowne… śniadanie do łóżka. Jeśli brak ci pomysłów, co na kanapki, koniecznie zajrzyj do tego wpisu.

Gzik – przepis FIT

Gzik – przepis FIT

Lubisz proste, szybkie przepisy? Wypróbuj wielkopolski gzik z ziemniakami w wersji FIT. Przekonaj się, że wystarczy zamienić śmietaną na jogurt naturalny (bez straty na smaku), by przygotować zdrowy, dietetyczny posiłek.