Tag: wegetariańskie przepisy

Pasztet z soczewicy czerwonej

Pasztet z soczewicy czerwonej

Chcesz przygotować wegetariański pasztet na święta? Sprawdź przepis na aromatyczny pasztet z soczewicy i warzyw. I nie martw się, jest całkiem prosty – przygotowanie go sprowadza się do blendowania.

Zupa pieczarkowa krem

Zupa pieczarkowa krem

Jutro znowu będzie… pieczarkowa? A czemu by nie? Szczególnie jeśli nie będzie to zwykła (czytaj: nijaka) zupa krem, tylko z dodatkiem borowików, kaszy i grillowanego oscypka. Sprawdź, jak ją zrobić.

Zupa z dyni wegetariańska

Zupa z dyni wegetariańska

Zupę z dyni znasz? A wiesz, jak ją przygotować, aby była najlepsza? Bo ja wiem i zdradzę Ci sekret, co zrobić, aby ugotować przepyszną zupę z pieczonej dyni, Gotowa/-y?

Owsianka dyniowa

Owsianka dyniowa

Zastanawiasz się, co przygotować na śniadanie? Zrób rozgrzewającą owsiankę z dynią, śliwkami i cynamonem. To zdrowe (i słodkie!) urozmaicenie jesiennej diety – sprawdź przepis.

Grzanki z kurkami i oscypkiem

Grzanki z kurkami i oscypkiem

Smażone, aromatyczne kurki i wędzony, słony oscypek? Tak właśnie brzmi przystawka/przekąska/kolacja idealna! A jeśli nie wierzysz, to wskakuj do wpisu, poświęć 20-25 min na przygotowania i… zjedz pyszne, jesienne danie.

Oleje tłoczone na zimno – 3 przepisy z ich wykorzystaniem

Oleje tłoczone na zimno – 3 przepisy z ich wykorzystaniem

Kupiałaś/-aś olej tłoczony na zimno i teraz nie wiesz, jak go wykorzystać? Przychodzę z pomocą i mam dla Ciebie aż 3 smaczne przepisy. Sprawdź, dlaczego warto po nie sięgać.

Pasta z bobu i fety

Pasta z bobu i fety

3 składniki: feta, bób, oregano i pyszna pasta na kanapki/do krakersów/warzyw gotowa! Sprawdź przepis na szybką i prostą pastę z bobu, by cieszyć się sezonowym, letnim smakiem.

Placki z cukinią FIT

Placki z cukinią FIT

Brakuje Ci już pomysłów, co zrobić z cukinii? Przychodzę z pomocą, a dokładniej z przepisem na placki z cukinii FIT. Przygotuj placuszki z cukinii z piekarnika z białym twarogiem i dipem z fety – w jednej porcji mają aż 35 g białka.

Przepisy na kanapki: wege i mięsna

Przepisy na kanapki: wege i mięsna

Znudziły ci się kanapki z pomidorem i serem? Przygotowałam dla ciebie coś lepszego – zdrowe kanapki w wersji dla wegetarian i mięsożerców. Sprawdź, jak w prosty sposób zwiększyć sytość zdrowych kanapek.

Boczniaki panierowane a’la schabowy

Boczniaki panierowane a’la schabowy

Jadłaś/eś boczniaki z patelni? A jeśli tak, to czy były to boczniaki panierowane jak schabowy? Koniecznie musisz je wypróbować! I niech od razu wskoczą do sałatki z boczniakami i halloumi.

Burrito wegetariańskie z boczniakami

Burrito wegetariańskie z boczniakami

Szukasz pomysłu na śniadanie, drugie śniadanie i… obiad? Ten przepis na burrito wegetariańskie sprawdzi się na każdą okazję! Sprawdź, jak przygotować wege burrito z boczniakami, awokado i jajecznicą.

Zupa z soczewicy

Zupa z soczewicy

Dla tych, co lubią azjatyckie smaki, mam propozycję – to zupa z soczewicy czerwonej. Ale nie byle jaka, tylko wegetariańska zupa curry, która jest kremowa i aromatyczna. Chcesz spróbować?

Cebula pieczona

Cebula pieczona

Jak najczęściej pieczesz cebulę? W całości prawda? A gdyby tak pokroić ją w plasterki, zamarynować i przygotować aromatyczny dodatek do różnych dań? Jeśli spodobał ci się ten pomysł, sprawdź przepis na pieczoną cebulkę.

Zupa tajska curry z gyoza

Zupa tajska curry z gyoza

Lubisz tajską kuchnię? Jeśli tak, sprawdź, jak zrobić zupę tajską curry. Podaję przepis a prostą zupę tajską, bez trudnodostępnych składników. Przekonany? Przejdź szybko do wpisu.

Szarpany chlebowiec, jackfruit

Szarpany chlebowiec, jackfruit

Chcesz ograniczyć spożycie mięsa? Nie musisz rezygnować z ulubionych potraw – zrób szarpanego chlebowca, który teksturą przypomina mięso. Podają przepis na jackfrutia, którego wykorzystasz na kanapki lub do burgerów.

Curry panang

Curry panang

Lubisz azjatyckie przepisy? A może masz ochotę na domowe curry? Sprawdź, jak zrobić panang curry wegetariańskie, bez mięsa. Z moimi wskazówkami dowiesz się, jak zrobić curry.