fbpx

Tag: wegetariański

Pieczona młoda kapusta

Pieczona młoda kapusta

Lekko chrupiąca, delikatna młoda kapusta, puree ziemniaczane i karmelizowana pietruszka – oto właśnie przepis idealny na lekki, wiosenni obiad. Nie wierzysz? No cóż, łatwo się możesz o tym przekonać – wskakuj do przepisu.

Sałatka z pomarańczą

Sałatka z pomarańczą

Soczyste, orzeźwiające pomarańcze, kremowy, lekko ostry ser gorgonzola i podkreślające jego smak orzechy włoskie – oto prosty przepis na (nie)zwykłą sałatkę z pomarańczą… A więc na co jeszcze czekasz? Wypróbuj go.

Taco wegetariańskie

Taco wegetariańskie

Chcesz urozmaicić codzienne wege posiłki? Przygotuj tacos wegetariańskie w wiosennej odsłonie. Wskakuj do wpisu i sprawdź prosty przepis na tacos.

Hummus z kolendrą

Hummus z kolendrą

Nie wiesz, jak urozmaicić warzywa lub codzienne kanapki? Zrób hummus, najlepiej z kolendrą! Podaję przepis na hummus oraz kilka pomysłów na jego wykorzystanie.

Zupa krem z kukurydzy

Zupa krem z kukurydzy

Masz ochotę na gęsty krem z kukurydzy? Przygotuj kukurydzę z puszki, ziemniaki i… serek wiejski (tak, dobrze czytasz)! A gdy zgromadzisz wszystkie składniki, sprawdź przepis na FIT krem kukurydziany.

Pasztet z soczewicy czerwonej

Pasztet z soczewicy czerwonej

Chcesz przygotować wegetariański pasztet na święta? Sprawdź przepis na aromatyczny pasztet z soczewicy i warzyw. I nie martw się, jest całkiem prosty – przygotowanie go sprowadza się do blendowania.

Zupa pieczarkowa krem

Zupa pieczarkowa krem

Jutro znowu będzie… pieczarkowa? A czemu by nie? Szczególnie jeśli nie będzie to zwykła (czytaj: nijaka) zupa krem, tylko z dodatkiem borowików, kaszy i grillowanego oscypka. Sprawdź, jak ją zrobić.

Gnocchi dyniowe

Gnocchi dyniowe

Jeśli masz tylko 10-15 min na zrobienie obiadu, miej w pogotowiu gotowy makaron (gnocchi!), czosnek, parmezan i może trochę świeżych kiełków/pomidorków, a wyczarujesz pyszny posiłek. Chcesz przepis/inspirację? Wskakuj do wpisu.

Oleje tłoczone na zimno – 3 przepisy z ich wykorzystaniem

Oleje tłoczone na zimno – 3 przepisy z ich wykorzystaniem

Kupiałaś/-aś olej tłoczony na zimno i teraz nie wiesz, jak go wykorzystać? Przychodzę z pomocą i mam dla Ciebie aż 3 smaczne przepisy. Sprawdź, dlaczego warto po nie sięgać.

Pasta z bobu i fety

Pasta z bobu i fety

3 składniki: feta, bób, oregano i pyszna pasta na kanapki/do krakersów/warzyw gotowa! Sprawdź przepis na szybką i prostą pastę z bobu, by cieszyć się sezonowym, letnim smakiem.

Placki z cukinią FIT

Placki z cukinią FIT

Brakuje Ci już pomysłów, co zrobić z cukinii? Przychodzę z pomocą, a dokładniej z przepisem na placki z cukinii FIT. Przygotuj placuszki z cukinii z piekarnika z białym twarogiem i dipem z fety – w jednej porcji mają aż 35 g białka.

Przepisy na kanapki: wege i mięsna

Przepisy na kanapki: wege i mięsna

Znudziły ci się kanapki z pomidorem i serem? Przygotowałam dla ciebie coś lepszego – zdrowe kanapki w wersji dla wegetarian i mięsożerców. Sprawdź, jak w prosty sposób zwiększyć sytość zdrowych kanapek.

Boczniaki panierowane a’la schabowy

Boczniaki panierowane a’la schabowy

Jadłaś/eś boczniaki z patelni? A jeśli tak, to czy były to boczniaki panierowane jak schabowy? Koniecznie musisz je wypróbować! I niech od razu wskoczą do sałatki z boczniakami i halloumi.

Zupa z soczewicy

Zupa z soczewicy

Dla tych, co lubią azjatyckie smaki, mam propozycję – to zupa z soczewicy czerwonej. Ale nie byle jaka, tylko wegetariańska zupa curry, która jest kremowa i aromatyczna. Chcesz spróbować?

Cebula pieczona

Cebula pieczona

Jak najczęściej pieczesz cebulę? W całości prawda? A gdyby tak pokroić ją w plasterki, zamarynować i przygotować aromatyczny dodatek do różnych dań? Jeśli spodobał ci się ten pomysł, sprawdź przepis na pieczoną cebulkę.

Zupa tajska curry z gyoza

Zupa tajska curry z gyoza

Lubisz tajską kuchnię? Jeśli tak, sprawdź, jak zrobić zupę tajską curry. Podaję przepis a prostą zupę tajską, bez trudnodostępnych składników. Przekonany? Przejdź szybko do wpisu.