Lasagne wegetariańska z soczewicą
Szukasz pomysłu na obiad wegetariański? Sprawdź przepis na domową lasagne z soczewicą. Wegetariańska lasagna to pyszna propozycja dla całej rodziny, o czym możesz się przekonać jeszcze dziś – wskakuj do wpisu.
Przepisy kulinarne
Szukasz pomysłu na obiad wegetariański? Sprawdź przepis na domową lasagne z soczewicą. Wegetariańska lasagna to pyszna propozycja dla całej rodziny, o czym możesz się przekonać jeszcze dziś – wskakuj do wpisu.
Szukasz pomysłu na niedzielny obiad? Może zamiast schabowego, spróbuj… greckich pulpecików z indyka, a nie pożałujesz. To mój faworyt w ostatnich miesiącach, a ja indyka nawet nie lubię. Przekonałam cię? Wskakuj do wpisu.
Chcesz poznać przepis na chleb ziołowy, który przygotuje nawet laik? W takim razie szybko wskakuj do wpisu z chlebkiem czosnkowym do odrywania. To idealna propozycja na grilla, piknik czy przekąskę na imprezę – dowiedz się więcej.
Masz ochotę na błyskawiczną przekąskę? Przygotuj oliwę z oliwek z czosnkiem, chilli i pietruszką oraz bagietkę – tyle wystarczy ci do szczęścia. I koniecznie sprawdź, co sprawia, że kończy się, zanim będziesz w stanie się zorientować.
Hummus z ciecierzycy i z suszonymi pomidorami to według mnie najsmaczniejsza wersja tej pasty wegetariańskiej. Dlatego mam dla Ciebie przepis, który zawiera tylko… 1 krok i nie zajmuje więcej czasu niż 5 min.
Wiesz, że porcja chłodnika pomidorowego ma zaledwie 92 kcal? Jestem pewna, że już samą tą informację zachęciłam Cię do sprawdzenia mojego przepisu. Dodam jeszcze, że zupa ta jest smaczna, aromatyczna i lekkostrawna. A więc na co czekasz?
Spaghetti aglio e olio to ekspresowa propozycja na obiad, której przygotowanie zajmuje tyle czasu, co ugotowanie makaronu. Jeśli szukasz pomysłu na aromatyczny makaron, sprawdź ten przepis.
Aioli to delikatny, prowansalski sos czosnkowy. I jak dla mnie jest to kwintesencja tego, co najlepsze, czyli w praktyce… majonezu i czosnku – cóż poradzę, że uwielbiam obie te rzeczy? Klasyczne aioli robi się na bazie świeżego czosnku, żółtek oraz oleju lub oliwy z oliwek…
Pesto to klasyczny, włoski sos, który w tradycyjnej wersji robi się na bazie bazylii – to pesto alla genovese. Zwykle uciera się je w moździerzu, choć dziś, gdy wiele sprzętów (a już w szczególności blender) ułatwia życie w kuchni, po prostu się go miksuje. W…
Pesto z suszonych pomidorów, pesto alla siciliana, czerwone pesto – to najpopularniejsze sposoby na określenie włoskiego, aromatycznego sosu, będącego alternatywą dla jego zielonej wersji – pesto bazyliowego. Ja po raz pierwszy przygotowałam je w zeszłym roku, ponieważ miałam suszone pomidory w oleju i nie wiedziałam,…
Od razu ostrzegam, że ta zupa nie jest dla każdego. Mimo, iż czosnek jest pieczony, dzięki czemu nabiera delikatniejszego aromatu, całość i tak jest dość ostra. Ale cóż – ja lubię takie wyraziste smaki i niestraszna mi jest zarówno zupa cebulowa, jak i czosnkowa. Przy…