fbpx
Hummus z suszonymi pomidorami

14 października 2019

Hummus z suszonymi pomidorami

Lubisz hummus? Nie? To dzięki temu przepisowi na pewno polubisz! Żadna inna pasta wegetariańska nie może się z nim równać. A to wszystko dzięki temu, że do bazowej wersji (sprawdź przy okazji mój przepis na klasyczny hummsu) dodaje się suszone pomidory. I to naprawdę robi różnicę.

Choć robiłam jeszcze hummus dyniowy (łap przepis) oraz… oliwkowy (tego nie polecam), to ten smakuje mi zdecydowanie najbardziej. Dlatego od razu przechodzę do tego, jak zrobić hummus idealny o wielorakim zastosowaniu – do kanapek, buddha bowl, pieczonych warzyw, surowych warzyw, czegokolwiek.

Ilość porcji: 4 porcje po 100g

Czas przygotowania: 5 min

Kalorie (na porcję): 47 kcal (1 łyżka)

Składniki

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki zmiksuj na gładką masę przy pomocy blendera kieluchowego lub blendera typu żyrafa.

Wskazówka: w tradycyjnej wersji do hummusu dodaje się oliwę. W tym przepisie znalazły się suszone pomidory w oliwie, których nie zalecam dokładnie odsączać z zalewy. Dzięki temu nie trzeba już niczego więcej dodawać.

Pasta z ciecierzycy

Te przepisy mogą Ci się spodobać

Makaron z burratą i sosem pomidorowym

Makaron z burratą i sosem pomidorowym

Kupiłaś/eś burratę i teraz nie wiesz, co z nią zrobić? Przygotuj prosty i szybki makaron z sosem pomidorowym i delikatną burratą, która nada mu kremowej konsystencji. Sprawdź przepis na włoski obiad z burratą.

Podpłomyki z pesto, fetą i rzodkiewką

Podpłomyki z pesto, fetą i rzodkiewką

Znowu skończył Ci się chleb i nie wiesz, jak przygotować kanapki? Jest na to sposób podpłomyki! Wystarczy, że masz w kuchni mąkę, wodę i oliwę. To co, wskakujesz do przepisu?



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.