Tag: papryka

Zupa z dyni wegetariańska

Zupa z dyni wegetariańska

Zupę z dyni znasz? A wiesz, jak ją przygotować, aby była najlepsza? Bo ja wiem i zdradzę Ci sekret, co zrobić, aby ugotować przepyszną zupę z pieczonej dyni, Gotowa/-y?

Paella z krewetkami, łososiem i chorizo

Paella z krewetkami, łososiem i chorizo

Masz ochotę na hiszpańskie smaki? Wypróbuj paelle z krewetkami, chorizo i łososiem. To aromatyczne i wcale nie tak trudne w przygotowaniu danie, którym możesz zachwycić siebie i najbliższych.

Chili con carne z nachosami

Chili con carne z nachosami

W weekend przychodzą znajomi, a ty nie wiesz, co podać? Już wiesz – chili con carne zapiekane z nachosami i serem! Sprawdź, jak zrobić nachos z chili i serem oraz moje “tajne” wskazówki.

Burrito wegetariańskie

Burrito wegetariańskie

Masz ochotę na coś innego niż zwykle? Zrób domowe burrito! Ale… w wersji wegetariańskiej. Przedstawiam pyszny, sycący przepis na burrito. Ze mną przygotujesz obiad na kilka dni.

Makaron ryżowy z wołowiną i warzywami

Makaron ryżowy z wołowiną i warzywami

Dzisiaj mam dla Ciebie pomysł na szybki i smaczny obiad – to makaron ryżowy z warzywami i wołowiną. Jeśli lubisz kuchnię azjatycką, wołowina po chińsku na pewno Ci zasmakuje.

Potrawka warzywna

Potrawka warzywna

Mam dziś dla Ciebie świetną bazę do posiłków – potrawkę warzywną, którą możesz podawać z ryżem czy kaszą. To pyszna propozycja dla wegetarian, choć nie tylko – to, jakie dodatki do niej dasz, zależy tylko od Ciebie.

Sos słodko-kwaśny

Sos słodko-kwaśny

Sos słodko-kwaśny zna (i kocha) każdy wielbiciel kuchni chińskiej. Ale nie każdy wie, że może w 30 ,min przygotować go w domu – do kurczaka, tofu czy jako dip do sajgonek lub warzyw. Dlatego sprawdź, jak zrobić sos słodko-kwaśny.

Wegetariańskie placki po węgiersku

Wegetariańskie placki po węgiersku

Placki ziemniaczane po węgiersku to jeden z moich ulubionych przepisów obiadowych. Jednak zwykle… robiła je moja mama, ja ograniczałam się do konsumpcji. Dlaczego? Bo choć za placek po węgiersku dałabym się pokroić, to… przeszkadza mi mięso w gulaszu. Mam swoje dziwactwa i nie zjem wołowiny…