Wegetariańskie curry z soczewicą
Szukasz rozgrzewającego przepisu na obiad? Mam dla Ciebie aromatyczną, lekko pikantną propozycję – curry warzywne z bobem, kalafiorem i soczewicą.
Przepisy kulinarne
Szukasz rozgrzewającego przepisu na obiad? Mam dla Ciebie aromatyczną, lekko pikantną propozycję – curry warzywne z bobem, kalafiorem i soczewicą.
Masz ochotę na falafele, ale zniechęca Cię mielenie ciecierzycy i smażenie w głębokim tłuszczu? Mam dla Ciebie nieco oszukaną wersję – falafel z ciecierzycy ze słoika i bobu, podawany z hummusem i pyszną sałatką. Wypróbujesz?
Uwierzysz mi, jak napiszę, że przygotowanie risotto wcale nie musi być trudne? I mam na to dowód – sprawdź, jak zrobić risotto z bobem, cukinią i morszczukiem w maksymalnie 30 min.
Nuży Cię robienie ciągle tych samych kanapek na śniadanie, kolację, lunch? Sprawdź moje pomysły na wypas kanapki i przetestuj jeden z nich – z prosciutto, cukinią i włoskim serem.
3 składniki: feta, bób, oregano i pyszna pasta na kanapki/do krakersów/warzyw gotowa! Sprawdź przepis na szybką i prostą pastę z bobu, by cieszyć się sezonowym, letnim smakiem.
FIT pasta z bobu uratuje kanapki – sprawie, że będą pyszne, sycące i na dodatek dostarczy białka. Wypróbuj przepis na pastę z bobu i fety, posmaruj nimi pełnoziarniste grzanki, dodaj trochę świeżych warzyw, a prostą kolację, szybki lunch czy zdrowe śniadanie będziesz mieć z głowy.
Jaki obiad na dziś przygotować? To proste – burgery z łososia, z puree z bobu i ziemniaki. Wejdź do przepisu na fit obiad i przekonaj się sam, jakie to łatwe (i pyszne!). A skoro widzisz to zdjęcie , to chyba nie muszę Cię przekonywać.
Sezonowa, letnia sałatka z bobem, arbuzem i fetą jest idealna na różne okazje. Możesz ją zabrać do pracy, zjeść na kolację lub stworzyć pyszny dodatek do grilla. Sprawdź mój przepis.
Makaron z bobem, burratą i pancettą to połączenie sezonowych, polskich warzyw i włoskich smaków. Zobacz, jak przygotować prosty obiad dla całej rodziny.
Korzystasz z sezonowych warzyw? Lubisz czasami wypróbować nowe smaki? Ja od kilku lat coraz bardziej otwieram się na nowe smaki i próbuję warzyw, których wcześniej nie jadłam, takich jak pasternak czy topinambur. Jednak moje dwa odkrycia, w których się zakochałam, to kwiaty cukinii (niestety w…
Spaghetti carbonara to jedna z moich ulubionych włoskich potraw. Za pierwszym razem jadłam ją w wersji ze śmietaną (o zgrozo!) i była dla mnie zbyt ciężka. A potem doczytałam, że w klasycznej wersji przygotowuje się ją wyłącznie z jajkami – i tu już przepadłam. Tak…