Sałatka z pomarańczą
Soczyste, orzeźwiające pomarańcze, kremowy, lekko ostry ser gorgonzola i podkreślające jego smak orzechy włoskie – oto prosty przepis na (nie)zwykłą sałatkę z pomarańczą… A więc na co jeszcze czekasz? Wypróbuj go.
Przepisy kulinarne
Soczyste, orzeźwiające pomarańcze, kremowy, lekko ostry ser gorgonzola i podkreślające jego smak orzechy włoskie – oto prosty przepis na (nie)zwykłą sałatkę z pomarańczą… A więc na co jeszcze czekasz? Wypróbuj go.
Ciasto na… drugie śniadanie? To jest możliwe – wystarczy, że zrobisz FIT sernik z pomarańczą z mojego przepisu. Prosty, szybki i z niedrogich składników – czego chcieć więcej, prawda?
15 min przygotowań i 25 min cierpliwości – tyle potrzebujesz, aby zrobić pyszne muffinki dyniowe. Sprawdź prosty przepis na babeczki dyniowe z czekoladą i nie zwlekaj ani chwili dłużej.
Wskakuj do wpisu, aby przekonać się, jak zrobić batoniki czekoladowe w 10 min. Podaje przepis na domowe batony czekoladowe bez pieczenia, a za to z masą zdrowych składników.
Masz problem z tym, aby pić odpowiednią ilość wody w ciągu dnia? Skorzystaj z moich wskazówki, jak pić więcej wody. Przygotowałam 7 sposobów, i jestem pewna, że któryś z nich się u ciebie sprawdzi.
Masz ochotę na lekki deser bez pieczenia? Zobacz moją wariację na temat tiramisu – włoskiego przysmaku. Wykorzystaj owoce, biszkopty oraz delikatny ser ricotta, by stworzyć efektowny deser na letnie upały.
Aperol Spritz to najbardziej popularny drink w ostatnich latach. Ten orzeźwiający napój składa się z Aperolu, Prosecco oraz wody gazowanej. Pokazuję przepis na letni napój oraz zdradzam, jakie są idealne proporcje.
Domowe brownie to prosty i zdrowy deser dla każdego. Zamiast masła użyj kaszy jaglanej, a cukier zastąp miodem. Pokazuje Ci mój sprawdzony przepis na bezglutenowe brownie jaglane z pomarańczą, które można podawać z sosem z porzeczek.
Naleśniki suzette, nazywane również płonącymi naleśnikami, to typowy francuski przysmak. Wyjątkowo prosty oraz rozpustny i jak to bywa w przypadku tej kuchni – niemalże pływający w maśle. A czemu naleśniki te nazywa się płonącymi? Ponieważ sos do nich jest na bazie alkoholu – likieru pomarańczowego…