Mówi się, że Krwawa Mary (Bloody Mary) to idealny drink na kaca. Czy to prawda? Nie wiem, bo mimo wszystko nie wyobrażam sobie picia wódki w porze śniadaniowej i żeby nie było, Tobie tego też nie polecam.
Ale za to jako sposób na urozmaicenie wieczoru dla osób, które lubią czuć ostry smak nawet w cocktailu – czemu nie! Dlatego sprawdź, jak zrobić Krwawą Mary.
Krwawa Mary – kcal
Ilość porcji: 1
Czas przygotowania: 3 min
Kalorie: 139
Drink krwawa mary
- 50 ml wódki
- 90 ml soku pomidorowego
- 15 ml soku z cytryny
- 1/2 łyżeczki sosu Worcester
- szczypta soli
- kilka kropel sosu tabasco*
- szczypta pieprzu
- kostki lodu
przepis na krwawą mary
- Wszystkie składniki przelej do szklanki wypełnionej kostkami lodu, zamieszaj.
- Krwawą Mary często podaje się z łodygą selera naciowego, więc jeśli lubisz ją chrupać, to nie żałuj sobie.
przepis na krwawą mary
Ten drink w równie prosty sposób przygotujesz w wersji bezalkoholowej – wystarczy pominąć wódkę i zwiększyć ilość soku pomidorowego do 140 ml. I ten przepis warto już wypróbować na śniadanie 🙂
* Jedna z moich obserwatorek na Instagramie dała świetną wskazówkę – jeśli nie masz sosu tabasco, możesz użyć soku pomidorowego z ostrą papryczką z Tarczyna.
You must be logged in to post a comment.